Mintavétel

 2010.03.26. 16:32

Megtörtént. Ma reggel levették a mintát a fogaimról. Negyed kilenckor sikerült bejutnunk a rendelőbe. Én már nagyon paráztam, mert olvastam, hogy másokat az öklendezés kerülget, amikor veszik le a lenyomatot. Nálam ez szerencsére nem így volt, kiválasztotta a dokinő a "lapát" méretét, beletöltötte a gipszet, és felrakta az állkapcsomra. Egyáltalán nem volt olyan borzalmas, mint amire emlékeztem, és ráadásul nem öt percig hagyta rajta, hanem max. fél. A felső kellemetlenebb volt, mint az alsó, de csak picit.

Leadtuk a panoráma és teleröntgent, meg fogja vizsgálni, és a következő időpontra elmondja, hogy milyen készülékre lesz szükség, mennyibe fog kerülni, mennyi ideig kell majd várhatóan hordani, és megkapjuk a csekket is. Ha azt befizettük, akkor onnantól számítva 2 hét, mire elkészül a készülék.

Ezzel is van néhány problémám:
1.) a dokinő megállapította, hogy harapási problémám van. Tudtommal ezen nem javít az éjszakai készülék, sőt az csak 13 éves korig használható.. Akkor minek még ezért külön konzultálni vele, hogy milyen készülékre lesz szükség??
2.) a következő időpont 2010. április 1. Nincs olyan messze, de nem tudok várni >.< már annyira be vagyok sózva XD
3.) onnantól még két hét?! a befizetéstől? pff :(
4.) Az állandó készüléknek miért van elkészítési ideje? Azt nem egyből a fogsorra rakják föl?

Hát ez a nagy helyzet. Jövő hét csütörtökig nem is tudok miről írni, így majd inkább utána. Addig is pá:)

 

Szóval majd április 1-jén :)
 

Címkék: várakozás fog várólista fogszabályzó felső fogsor fogszabi alsó mélyharapás mintavétel

A bejegyzés trackback címe:

https://fogszabis.blog.hu/api/trackback/id/tr441870957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoritomo 2010.03.28. 19:35:13

Szia Máté,

Először is nyugi: 1. jönnek majd a látogatók, ha lesz sok értelmes, szellemes, olvasmányos poszt:) 2. ha majd felrakják, már nem leszel ilyen kis virgonc, legalábbis az első napokban:D ha van kedved/időd, a nlc.hu fórumában keresd meg a fogszabályzós felnőttek topicot, nagyon sok hasznos infót összeszedtek már a lányok és nagyon segítőkészek is, ha kérdésed lenne!
én most vagyok 25 és már másodszor van damon foxim (először sima fém volt), azért kell várni az állandó készülékre, mert a dokid a lenyomat alapján programozza, azaz megtervezi a ragasztást ill. a brekik pontos helyét a fogakon, h minél hatékonyabb legyen a kezelés.
Ha van még kérdésed, csak szólj!:)

fogszabis 2010.03.29. 09:17:04

Köszönöm szépen:) Nagyon sokat segítettél! :)
süti beállítások módosítása